Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

С 36 апартамента допълниха списъка за продажба на общински жилища в Добрич

С цел удовлетворяване на постъпили искания за закупуване на общински жилища в Добрич Общинският съвет взе решение за допълване на списъка на жилищата за продажба с 36 апартаменти. По-голямата част от тях са в квартал „Балик”.

Първоначалното предложение на кмета Йордан Йорданов бе за 50 апартамента, които не са включени в Програмата за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2019 година, приета през януари от Общинския съвет.

В зала общинският съветник от МК ГЕРБ (СДС) Детелина Николова посочи, че в предложения списък има множество дублирания с апартаменти, посочени в Годишната програма за разпореждане с общинска собственост.

Директорът на дирекция "Общинска собственост" Петя Павлова, коментира, че "по своето съдържание годишната програма е отворен документ и се дава възможност за нейното допълване".

Докладната записка бе отложена за края на заседанието с цел общинската администрация да отстрани дублажите. Оказа се, че след това броят на апартаментите, които се предлагат за продажба, е намален от 48 на 36.

c