Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Директорът на гимназията в Каварна: Гарантирам, че поставените под карантина я спазват

Гарантирам за всички деца от групата и за колегите, с които бяхме в Италия, че спазват карантината. Това заяви за Про Нюз Добрич директорът на Професионалната земеделска гимназия „Климент Тимирязев” в Каварна Атанаска Костова по повод твърдения в социалната мрежа, че някои от гимназистите са видени в морския град. „Ако видят някой от групата, а те просто не знаят кои са децата, за да коментират, да направят снимков материал и така да ми докажат, че ученици да се разхождат свободно”, призова Костова. Тя допълни, че е недопустимо да се злоупотребява по този начин и е възмутена тотално.

Директорът разказа, че говори постоянно с децата, че са в една група. Стигнала е до там да ги кара на всеки час да снимат стаята, в която се намират. Имало ученици, които дори били изолирани на единия етаж, а родителите били на другия и не допускали никой да припари до тях.

Костова сподели, че лично държи връзка с кмета на Каварна Елена Балтаджиева, а Общината е взела всякакви мерки и проверява децата.

Обществеността трябва да се отърси, хората трябва да разберат как реагират едни 17-18-годишни деца и да се засрамят от поведението си, категорична е директорката. По думите й учениците са много обидени от това, което се пише и тя едва успява да ги успокои. „Болно ми е от това неуважение към личността на децата, оставете нас, учителите. Те са били там и са видели от близко ситуацията и знаят за какво става на въпрос”, каза още Костова.

За гимназистите от ПЗГ „Климент Тимирязев”, които са в карантина, е организирано дистанционно обучение. Всички учители в гимназията имат служебни лаптопи, с които работят в часовете. Имат връзка с гимназистите, изпращат им въпроси, те отговарят и по този начин поддържат ниво по учебните предмети.

c