Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Творческите търсения на преподаватели и докторанти от ВТУ вече и в Добрич

След срещи с публиката на София, Бургас, Стара Загора, Пловдив и други градове на страната,  тази вечер Градската художествена галерия на Добрич официално отвори врати за представителна изложба на преподаватели и докторанти от Факултета по изобразително изкуство към Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Директорът на галерията – Недко Недков представи на добричката общественост колегите си  - доц. д-р Светослав Косев – декан и доц. д-р Милен Джановски – заместник декан на Факултета по Изобразително изкуство към  ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Недко Недков подчерта, че освен академичната подготовка, студентите получават и личният пример, който техните преподаватели дават, а това оказва съществено влияние върху изграждането на отношението им към изкуството.

Той сподели и за проведената днес среща на гостите от Велико Търново с ръководството и ученици от гимназиалните класове на СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич, като се надява младежите да продължат бъдещото си обучение във  Великотърновския университет.

Доц. д-р Светослав Косев благодари за поканата да представи  творческите търсения на различните автори, всеки със своята стилова идентичност, в Добрич.

Преди да обяви изложбата за открита, Недко Недев покани учениците от СУ „Св. Климент Охридски“ в Добрич  Кирил Иванов – китара, Мариета Атанасова – флейта и Мелиса Раифова – флейта да отправят своя музикален поздрав към гостите и жителите на Добрич.

c