Вторник, 23 април 2024

23.04.2024

Последвайте ни

Мъжът от Балчик, онанирал в центъра на Разград, остава зад решетките

Троен съдебен състав на Окръжен съд Разград потвърди постановената от Районния съд мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо 28-годишния Изет И. Мъжът е с адресна регистрация в Балчик, но живее в Разград със своята майка.

Той е обвинен в това, че на 15 феврурари в района на бул. „Априлско въстание” срещу Средношколското общежитие в условията на опасен рецидив е извършвал непристойни действия, онанирал срещу преминаващи жени За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” до две години или пробация, както и обществено порицание.

Адвокатът на обвиняемия пледира, че обвинението е повдигнато на основание показанията на свидетел, наблюдавал действията на обвиняемия от прозореца на жилището си, което е било на около 30 метра. Подложи на съмнение и това дали действително Изет е онанирал и че е възможно подзащитният й да не е извършил умишлено това, в което е обвинен, а да страда от ексхибиционизъм. Защитата поиска като най-адекватна и разумна да бъде наложена по-леката мярка „домашен арест”.

Според съдебния състав събраните до момента данни по делото дават основание да се направи обосновано предположение, че Изет И. е извършил деянието, в извършването на което е обвинен. Същевременно от свидетелството му за съдимост става ясно, че той е осъждан 4 пъти за тежки умишлени престъпления. Търпял е и наказание „лишаване от свобода” и има опасност да се укрие или извърши ново престъпление.
С оглед на това съдебният състав потвърди наложената от Районен съд Разград мярка за процесуална принуда „задържане под стража”.

Постановеното днес определение е окончателно и не подлежи на обжалване.

c