Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Търсенето на земя в района на Добрич расте в очакване да влезем в еврозоната

Търсенето на земя в Добричкия регион расте в очакване България да влезе в еврозоната, съобщиха брокери на недвижими имоти.
Пазарът е динамичен от два месеца, като се търсят парцели с цел инвестиция на свободни парични средства, заяви в отговор на въпрос на БТА Ралица Кулева от агенция за недвижими имоти в Добрич.

По думите й декар земя сега върви около 2400-2600 лева, но вероятно до пролетта ще поскъпне поне със стотина лева. Кандидат купувачите дори се записват за ред поради малкото предлагане и то предимно на парцели от десетина-петнадесет декара. Брокерът коментира, че собственици на земя се въздържат да продават, за да "видят какво ще стане".

Оферти за продажба идват най-вече от дребни стопани, които предлагат засети с лавандула полета заради спада в цената на лавандуловото масло. Но желаещите да инвестират в земя не проявяват особен интерес към лавандуловите ниви, защото не знаят с какви сортове са засети, поясни Кулева.
И в плодородното землище на Генерал Тошево предлагането е почти само за полета с лавандула от 10 до 50 декара, съобщи на БТА Божанка Костова от агенция за недвижими имоти в добруджанския град. По думите й продавачите искат около 2700 лева за декар, но сделките вървят колкото обичайните парцели - по 2400-2500 лева.

Източник: БТА

c