Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Още трима от област Добрич са под карантина заради коронавируса

Трима души от област Добрич са поставени под карантина заради коронавируса, научи Про Нюз Добрич от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова. Те са се завърнали от Италия, където са въведени строги мерки заради заболелите и починали от болестта. Тримата са здрави и са на доброволна домашна изолация, посочи д-р Ангелова.

Към момента няма настанени в болницата в Добрич за наблюдение за коронавирус, каза още директорът на РЗИ.

Както вече съобщихме, под карантина са поставени шестима ученици и четирима преподаватели от СУ „Любен Каравелов” в Добрич. Те са се завърнали в събота от град Потенца в Южна Италия, където са били на посещение по проект по програма „Еразъм+”. Предстои карантина да бъде наложена и на 20 възпитаници и четирима педагози от Професионалната земеделска гимназия “Кл. Арк. Тимирязев” в Каварна. Гимназистите, които също са в Италия по „Еразъм+”, ще бъдат върнати по-рано от предвиденото.

Регионален съвет по здравеопазване ще се проведе в петък при областния управител, съобщи още д-р Ангелова. На него ще бъдат разпоредени и организирани дейностите в лечебната мрежа и почти всички администрации в област Добрич във връзка с короновируса.

c