Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Община Шабла обяви шестото издание на Националния конкурс „Георги Давидов”

Шестото издание на Националния литературен конкурс „Георги Давидов“ обяви Община Шабла. То ще се проведе през август, знакът на литературната надпревара е статуетката „Пегас”.

Целта на конкурса е стимулиране творческите изяви на млади поети, които пишат на морска тематика, както и за живота и вълненията на хората, живеещи край морето.

Националният литературен конкурс „Георги Давидов“ се обявява от Община Шабла с решение на Общинския съвет от август 2004 година. Провежда се провежда на три години, като първият е през 2005-а по повод 50-годишнината от рождението на Георги Давидов. Организатор е Община Шабла, тя осигурява и наградния фонд. Наградата включва малка пластика „Пегас”, специално изработен диплом /грамота/ и парична премия от 2 000 лева.

Конкурсните произведения се журират от утвърдени литературни творци и критици. Журито е с 5-членен състав, единият от които е представител на Община Шабла /кмет или заместник кмет по културата/.

В конкурса могат да участват всички млади поети на възраст до 40 години, които пишат на морска тематика, както и за живота и вълненията на хората, живеещи край морето. Всеки участник може да представи до 5 стихотворения, цикъл от стихове или подготвен за книга ръкопис по посочената тематика. Конкурсът е явен. Текстовете, придружени от следната информация: име, адрес и телефон, се изпращат с препоръчана кореспонденция на адрес: гр. Шабла – 9680, ул. „Равно поле“ № 35, Общинска администрация, за Националния литературен конкурс „Георги Давидов“, e-mail: obshtina@ob-shabla.org, culture@ob-shabla.org

Крайният срок за приемане на творбите, придружени от изискваната информация за авторите им, е 20 юни 2020 година.

c