Здраве Образование

Новата грипна вълна изпразва класни стаи в област Добрич

Повишение на броя на отсъстващите ученици в област Добрич поради болест от началото на седмицата отчитат от Регионалното управление на образованието. В понеделник на училище не са били 1 317 болни деца или 8.78 %, във вторник – 1 543 деца /10.29 %/, а днес – 1 703 деца /11.36 %/.

Както Про Нюз Добрич писа, според началника на Регионалното управление по образованието Жоро Тошков област Добрич отново е пред грипна епидемия.

Най-много са отсъстващите поради болест ученици от ОУ „Стефан Караджа” в Добричкото село Житница. В понеделник в класните стаи не са били 66.67 % от децата, вчера – 69.27 %, а днес – 59.41 %.

Припомняме, че директорът на Регионалната здравна инспекция в Добрич д-р Светла Ангелова съобщи за Про Нюз Добрич, че има повишена заболяемост от Остри респираторни заболявания в три общини в областта – Балчик, Генерал Тошево и Каварна. Там са и най-много от отсъстващите ученици днес.

В община Балчик няма училище с по-малко от 17.46 % болни деца, толкова са в ОУ „Васил Левски” в село Соколово. Най-празни са били класните стаи в ОУ „Г. С. Раковски” в село Сенокос – с 23.16 отсъстващи.

42.24 % от децата не са били на училище в ОУ „Христо Смирненски” в Ген. Тошево, в другото учебно заведение в града СУ „Н. Й. Вапцаров” – 26.9 %.

В община Каварна днес са отсъствали 28.40 % от децата в НУ „Братя Миланови”, 24.55 % – в ОУ „Йордан Йовков”, 18.70 % – в СУ „Стефан Караджа” и 21.47 % – в ПЗГ „Кл. Арк. Тимирязев”.

В град Добрич 23.82 % от учениците на ПГ по техника, облекло и лека промишленост не са били на училище.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *