Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Награди от два Национални конкурса спечелиха най-малките от Фамилия Охридски в Добрич

С награди от два конкурса - „Трифон Зарезан“, гр. Сунгурларе и „Наследници на Дечко Узунов“, гр. Казанлък, се завърнаха най-малките възпитаници на добричкото Училище по изкуствата.

Първа награда от престижния конкурс „Трифон Зарезан“, който се провежда през тази година за 13-и път в гр. Сунгурларе, беше връчена на Анелия Костадинова от V „д“. Колективна награда за отлично представяне получи и целият екип, който участва в конкурса който е включен в Националния културен календар.

"С наближаването на Националния празник Трети март и очакваната радост от мартеничките, които носи Баба Марта, талантливите деца от Фамилия Охридски отново ни зарадваха с награди в областта на изобразителното изкуство. За екипа от преподаватели по изкуства е огромна радост, когато децата проявяват интерес и отношение към народни празници, обичаи и традиции", с нескрита гордост споделиха от ръководството на учебното заведение.

"Национален конкурс „Наследници на Дечко Узунов“ е събитие, в което климентовци традиционно участваме, считайки че почитта и познаването на класиците на българското изобразително изкуство е приоритет в изграждането на естетическа култура в подрастващите.
В последното издание на конкурса, участие взеха нашите малки творци от I-ви до VII-ми клас. Те рисуваха картини на тема „Толерантност“. С гордост и радост споделяме, че две наши очарователни малки художнички – вероятно бъдещи наследници на художника Дечко Узунов, са носители на специални награди. Това са Тея Жекова от II „д“ и Нелин Сезгин от I „д“ класове.“ - Думи на задоволство и заслужена гордост от преподавателите по изобразително изкуство в СУ "Св. Климент Охридски" - Добрич

c