Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Гимназистите от Каварна ще бъдат 14 дни под карантина в домовете си

Учениците от Професионалната гимназия по земеделие „Климент Тимирязев” в Каварна, които тази вечер се прибират предсрочно от Италия заради случаите на коронавирус в страната, ще се приберат у дома.

Това съобщи за Про Нюз Добрич началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Той каза, че е в непрекъсната връзка с директорката на гимназията. Децата били изненадани, че няма да се връщат утре  с отбора на „Лудогорец”, а тази вечер с правителствения самолет.  След новината, започнали да прибират багажа.

Учениците са здрави.

От Министерството на здравеопазването са разпоредили децата да се приберат в домовете си, където да останат по време на 14-дневния карантинен период.

От общината искали да бъдат настанени в болницата. При разговор на Жоро Тошков със зам.-министъра на здравеопазването Таня Михайлова тя е казала, че в болница може да бъдат настанени, само, ако са имали контакт със заразени. Тъй като учениците не са имали такива контакти, те трябва да се приберат вкъщи.

„Информирах Община Каварна, че разпореждането от София е такова. Разговарях и с директора на РЗИ д-р Светла Ангелова. И тя каза същото. Не виждам защо каварненци трябва да са изключение”, каза Жоро Тошков. Указанието от министерството е децата да се приберат вкъщи. Ако имат някакъв проблем веднага при личния лекар. Всички са така, няма причина за тях да е изключение.

c