Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич под карантина заради коронавируса в Италия

Ученици от СУ „Любен Каравелов” в Добрич и техните преподаватели са поставени под 14-дневна карантина, тъй като са се завърнали от Италия, където има заболели и починали от коронавирус, научи Про Нюз Добрич от началника на Регионалното управление по образование Жоро Тошков.

Шест деца и четирима преподаватели, сред които и директорът Светла Иванова, са били в град Потенца в Южна Италия, на около 120 км от Неапол. Те са посетили европейската държава по проект на програма „Еразъм+”.

 Прибрахме се в събота, а първите тревожни случаи в Италия бяха обявени в неделя, обясни за Про Нюз Добрич Светла Иванова. След пристигането им в Добрич тя веднага е информирала Жоро Тошков и д-р Иванова от Регионалната здравна инспекция. От РЗИ са направени препоръки във връзка с предписанията на Министерството на образованието и науката и на Министерството на здравеопазването, които са изпълнени, допълни директорът.

И децата, и учителите са в добро здравословно състояние. Учениците са си у дома за карантинния период, учителите са в служебен отпуск, а Светла Иванова – в годишен платен отпуск.

Снимката е илюстративна

c