Сряда, 17 април 2024

17.04.2024

Последвайте ни

5 000 рози ще разнасят аромат в курорта Албена

Розариумът в курорта Албена впечатлява туристите с разнообразие от розови насаждения. Тя е един от най-атрактивните паркови акценти в съвременната визия на комплекса.

5000 ароматни рози и тази година ще придават романтика на разходката във ваканционото селище. Гостите ще бъдат опиянени от аромата на българската и иранска маслодайна роза, на три вида японска и истинска китайска роза, бурбонска, галска и мускусна роза.

Розариумът на ваканционно селище „Албена” е проектиран през 2004 г., а изграждането му започва още на следващата година. Решен в пейзажно-геометричен стил, той се състои от четири обособени експозиционни пространства.

Върху почти 6 декара площ гостите на Албена могат да видят богата колекция от сортове, която съперничи на най-известните розови градини в Европа.

Сред красивите цветове може да се видят три вида японска и истинска китайска роза, българска и иранска маслодайни рози, бурбонска, галска и мускусна роза, бялата роза на Йорк, портландска, шотландска и английска роза, еглантерия, мъховидна роза.

c