Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Какво сменя Lafka в Добрич

След вчерашните публикации за слухове, свързани с вероятен фалит на нaй-гoлямaтa търгoвcкa вeригa у нac - Lafka, Про Нюз Добрич провери каква е ситуацията през първия ден на уикенда в град Добрич.

Всички пунктове на търговската верига в Добрич са отворени, като в тях освен масово търсените лотарийни талони, от днес липсват и печатните издания. Служителите коментираха, че в момента няма напрежение или недоволство от страна на клиентите.

От 2014 година близо 20 автобусни спирки в Добрич бяха отдадени под наем на компанията „Табак маркет” за да бъдет разкрити обекти на Lafka. Такива има в повечето градове на областта, както и на територията на страната. В Добрич, спечелилата търга фирма се ангажира с изграждането и на заслони за чакащите пътници, които да ремонтира в случаи на вандалски прояви, както и с поддръжката на чистотата в пространствата около търговските обекти. Единичните обекти на Lafka разполагат с търговска площ от 6 кв. м.

Все още няма официална информация от собствениците на компанията или позиция от търговските партньори на Lafka. Проверката на Про Нюз Добрич показа, че клиентите биват информирани за временен проблем с доставката на преса. Очакванията са от началото на идната седмица, печатните издания да са отново по рафтовете на търговските обекти.

Служителите на Lafka са информирани, че спряното зареждане на вестници и списания е временно и се дължи в промяна на доставчика им за територията на област Добрич.

Фалира Lafka – наемател на много от спирките в Добрич, затварят от утре?

Припомняме, че разпространението на предположенията как краят на Националната лотария ще провокира сериозни проблеми в близо 2-та хиляди обекта на Lafka на територията на страната, в които се продаваха талоните от различни нейни игри, тръгнаха на 21 февруари - от сайт, близък до Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ е и идеологът на промените в Закона на хазарта, с който бе затворена компанията, в която най-богатият българин Васил Божков бе съдружник, твърди „24 часа”.

Според финансисти, почти половината от приходите на Lafka се генерират от билетите на “Национална лотария”. В обектите на веригата в Добрич все още се предлагат цигари, алкохол и захарни изделия.

c