Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Хора с добри сърца даряват за останалите без дом при пожара в Добрич

Огромна подкрепа оказват хора с добри сърца на семейството от Добрич, което остана без дом след пожар. Припомняме, че жилището в центъра на града беше изпепелено на 15 февруари вечерта, при пожара загина 68-годишна жена.

За Про Нюз Добрич организаторът на кампанията в помощ на пострадалите Камелия Тодорова съобщи, че дрехи вече не се събират, има достатъчно. Тя разказа, че сред даренията са печка, радиатор, завивки, посуда, всичко от първа необходимост. Очаква се семейството да получи легло за 5-дошинната им дъщеря Сиана, холова гарнитура и библиотека. Дарител е пожелал да им закупи бяла и черна техника.

Помощите в организираната от Камелия Тодорова благотворителна кампания се събират в клубната къща на мото клуб „Кан Аспарух 681”, която се намира зад бар „Густо” по ул. „Бойчо Огнянов” 39. Там е поставена и кутия за набиране на средства. Кампанията ще продължи до 25 февруари, всеки може да дари от 18 до 20 часа. Организаторката благодари на мото клуба с председател Александър Ганев за предоставената клубна база за кампанията.

Камелия Тодорова разказа, че вчера е научила за още едно семейство, което също е останало без дом след пожара. Както Про Нюз Добрич писа, това са възрастни хора, чието жилище на първия етаж е необитаемо. Вчера организаторката на кампанията е разговаряла с Живко Димитров, който живее на втория етаж. Решили са, в зависимост от нуждите на възрастните съпрузи, част от набраното да бъде пренасочено за тях.

„Стигнах до извода, че имаме добри сърца в Добрич. Като има такава ситуация тя ни обединява и ставаме задружни”, сподели Камелия Тодорова. Ако ние, хората, не си помагаме сами, няма кой да го помогне, допълни тя.

c