Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

12 години затвор за убиец от Добрич, скачал върху гърдите на жертвата си

Съдът в Добрич постанови 12-годишна присъда по дело за причинена по непредпазливост смърт вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда, съобщиха от пресцентъра.

35-годишният убиец е признат за виновен за умишлено нанесена тежка телесна повреда, довела до смъртта на пострадалия. Престъплението е извършено на 21 срещу 22 юни 2018 г. Жертвата е 69-годишен мъж, който е получил тежка телесна повреда, изразяваща се в тежка гръдна травма, довела до постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота.

В обвинителния акт е посочено, че двамата мъже се познавали от около 3-4 години и на 21 юни подсъдимият отишъл да нощува в дома на пострадалия, където било извършено престъплението. До насилието се стигнало след употреба на алкохол и възникнало пререкание между двамата.

Първоначално обвинението срещу 35-годишния е било за убийство. Впоследствие е преквалифицирано в причиняване на смърт по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда.

Както Про Нюз Добрич тогава писа, убиецът на 69-годишния мъж в Добрич е скачал върху жертвата си, при което е счупил ребрата му, които пробили белия дроб и причинили смъртта на възрастния мъж, установила аутопсията.

Присъдата  може да бъде обжалвана пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

Днес съдът е разпоредил убиецът да бъде задържан под стража, тъй като има опасност да се укрие. Досега той е бил с мярка за неотклонение „подписка“.

c