Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

С 2 150 лева стартира кампанията за изграждане паметник на Левски в Тервел

Стартира дарителската кампания за набиране на средства за изграждане на паметник на Васил Левски в Тервел, съобщават от Общината. Първи в нея се включиха жителите на село Нова Камена.

По повод 147 годишнината от гибелта на Апостола на Свободата кметицата на селото Маринела Димитрова подготви програма, която започна с минута мълчание в негова памет. Включиха се всички деца от селото, които изпълниха рецитал, съпроводен от песни за Левски и бяха бурно аплодирани от многобройната публика. Гост на тържеството бе Църковният хор на Тервел с диригент Живко Колев, който представи песни в памет на великия българин.

Кампанията бе открита от зам.-кмета Велчо Велчев. Дарения направиха кметът на Тервел инж. Симеон Симеонов, заместниците му Диана Илиева и Велчо Велчев, проф. д-р. Валентин Игнатов – изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Марина“ във Варна и съпругата му Ели Игнатова, проф. д-р. Красимир Иванов – ректор на Медицинския университет във Варна и съпругата му Поля Иванова. Общата сума, събрана в първия ден от кампанията, е 2 150 лева, като в нея са включени и даренията, направени от новокаменци.

Община Тервел призовава всички жители на общината, които имат възможност, да се включат в събирането на средства за изграждане на паметника, като направят дарение в посочените банкови сметки. Целта е необходимите средства да бъдат набрани до рождената дата на Апостола – 18 юли. Благотворителната кауза продължава на 2 март, когато в залата на читалището в Тервел ще се състои концерт с участието на Вокална студия „Тервел”, Танцова формация „Каприз“ и Църковния хор.

Банкова сметка за дарения:

  • Титуляр Община Тервел - IBAN: BG42UNCR96608497526814, BIC: UNCRBGSF
  • Код за вид плащане – 445100 – Дарение, помощи и др. безвъзмездно получени суми от страната в УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД
  • основание - ИЗГРАЖДАНЕ НА ПАМЕТНИК „Васил Левски“ гр. Тервел
c