Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Без промяна за клиентите след сливането на дружества в Енерго-Про

Няма да има промяна в условията по действащите договори за клиентите и партньорите след извършеното сливане на две от дружествата на енергийния доставчик за Северна и Североизточна България, съобщиха от пресофиса на Енерго-Про.

ЕНЕРГО-ПРО Варна ЕАД е осъществило вливане на ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги ЕООД в ЕНЕРГО-ПРО Трейдинг ЕАД, с което компанията цели да обедини дейностите си в международната търговия с електрическа енергия и доставка на електроенергия до крайни клиенти, коментираха от ръководството на Енерго-Про.

Новата компания ще допринесе за по-активно присъствие и позициониране на бранда ЕНЕРГО-ПРО на енергийните пазари в рамките на Европейския съюз, както и предлагане на по-атрактивни условия за клиентите на свободен пазар, се казва в изпратената до медиите информация.

Като стандартна юридическа процедура, сливането става възможно след одобрението на Комисията за енергийно и водно регулиране и Комисията за защита на конкуренцията.

"Новосформираното дружество ще работи под бранда „ЕНЕРГО-ПРО Енергийни Услуги" и ще има по-активно присъствие на енергийните пазари в ЕС. Обединяването на двете компании ще доведе до засилване на конкурентните предимства на новото дружество и ще засили търговското присъствие на групата ЕНЕРГО-ПРО Варна в България и региона", се казва още в официалната позиция на компанията.

c