Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

С почит към Апостола, в Добрич гостува „Земя на българите”

Музикално-поетичният спектакъл „Земя на българите” - от поредицата „Памет”, предстои да бъде представен в град Добрич, по покана на народния представител Даниела Димитрова и дамската структура на ГЕРБ в Добрич. Гостуването на "Земя на българите" в Добрич е свързано с отбелязването на 147 години от гибелта на Васил Левски и почит към живот и делото на Апостола на свободата.

Театралният спектакъл “Земя на българите" е продукция на независим театър "Юлий", в която звучат най-съкровените мисли, стихове и проза на Васил Левски, Христо Ботев, Пейо Яворов, Гео Милев, Ангел Каралийчев, останали записани със златни букви в паметта на българите и България.

Художественият текст е театрално поставен и умело компилиран в сцени с акапелни многогласни изпълнения на народни и хайдушки песни, народни танци, ритуали и пластически етюди. Богати и автентични сценография и костюми.
Участват дипломирани певци, артисти и студенти на НМА "Проф. Панчо Владигеров", НБУ и други.

Зрителите ще чуят и гласа на Цветана Манева.

Режисьор е Владимир Мастиков.

Участват: Владимир Мастиков, Радостина Ангелова, Димитър Стойнов, Ивана Семовска, София Николова, Цветелина Спасова, Иванжела Динчева, Андрей Стоименов.

Спектакълът ще се играе на 19 февруари от 18:00 часа в Общински младежки център „Захари Стоянов”.

Входът е свободен

c