Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Новодомци ще посреща в края на годината новият жилищен комплекс в Добрич

Първият жилищен комплекс от затворен тип в Добрич Резиденшъл парк „Свети Георги“ се очаква да посрещне първите новодомци в края на годината.

Първите два от общо четири корпуса вече са с акт 14, започна строителството и на третия, съобщи за Про Нюз Добрич инвеститорът Веселин Велев, собственик на „Соник 63”.

По план график първите два корпуса трябва да са готови през юни, а третият  - трябва да е с акт 14 през септември. Може би, в средата на годината ще поставим график и за изграждането на четвъртия, каза Веселин Велев.

По думите му, изграждането на комплекса върви с много добри темпове. Изпреварихме предварителния график за строителството, благодарение на хубавото време и на добрата организация на изпълнителя. Вървим с около 30-40 дни преди графика, обясни инвеститорът. Той счита, че е съвсем реално в края на тази година да има новодомци. Първите два корпуса трябва да бъдат готови през юни т.е. собствениците имат възможност да завършат вътрешните работи до края на годината. Съвсем реално е за Нова година да има новодомци, каза В. Велев.

Продажбите на апартаменти вървят много добре, заяви управителят на „Соник 63”. „Половината вече са продадени. В последно време имаме изключителна активност и интерес. Правят се доста огледи. Това е съвсем нормално, тъй като двата корпуса вече са издигнати. Хората имат възможност да погледнат гледката, която се очертава от съответния етаж. Могат да добият представа за строителството на този етап като качество, както и за размерите и големината на жилищата. Това им дава допълнителна информация. Самото строителство им вдъхва все по-голяма увереност, че този обект наистина е там, реализира се и ще се осъществи”, каза Веселин Велев.

В четирите жилищни корпуса са общо около 56 жилища, като някои клиенти обединяват апартаментите. В тези два корпуса все още има свободни апартаменти, но огледите текат и в скоро време ще се изчерпят.

„Това, че проектът е завършен, дава по-голяма увереност на хората. Ако са имали съмнения, което е нормално, те вече отпадат”, обясни Велев.

Сред новите собственици има хора от всякакви обществени прослойки.

„Информацията в общественото пространство не е съвсем точна, а именно, че там е много скъпо, че е много луксозно и не е достъпно за всеки един. Пазарът е този, който регулира цените и ние не можем да избягаме от тези, които са в Добрич. Те са около 620 евро на кв. м. При условие, че това, което ще получи клиентът, съвсем отговорно казваме, е с качеството на наистина високо ниво, а локацията дава допълнителна принадена стойност на този обект. Вече имаме клиенти, които са били по-скоро подведени, че тук е много скъпо и не могат да си го позволят. И са си купили на други места. Оказва се, че купуват по-евтино, но, когато трябва да направят ремонт, цената е много по-висока. В крайна сметка, това е пазар и всеки трябва да се ориентира и да вземе правилното решение. Нашата задача е да даваме точна и вярна информация”, обясни инвеститорът.

Сред собствениците на апартаменти в първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич има хора, които живеят в чужбина, но са купиха жилище с планове за връщане тук. Други пък живеят в чужбина и са купили апартамент  за родителите си. Има и млади семейства, които току-що са сключили брак и с помощта на родителите си са закупиха жилища, добави Веселин Велев.

Новият жилищен комплекс ще се издига в района до градския парк, на терена, който преди десетилетия е бил предвиден за изграждане на мемориал „Знаме на мира” и доскоро беше изоставен и е много занемарен. През октомври 2018 г. той бе игран на търг, след което теренът от 13 341 кв. м бе закупен от „Соник 63” за 1 033 000 лева.

Както Про Нюз Добрич вече писа, комплексът ще има около 9 хиляди кв. м застроена площ, плюс гаражи за всяко едно жилище. Около 60 жилища ще бъдат изградени в 4 пететажни корпуса. Жилищата на първия етаж ще излизат директно на терена и всеки, който живее там, ще има малка градинка. Ще се заложи много на озеленяването. Ще се използват съвременните технологии, за да се постигне по-малък разход на енергия – чрез добра топлоизолация, с добра дограма. Комплексът ще е от затворен тип, с контролиран достъп.

c