Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Обявиха резултатите от конкурса „Вино и любов, любов и вино“ в Ген. Тошево

В Генерал Тошево официално бяха оповестени  и резултатите от тазгодишния литературен конкурс „Вино и любов, любов и вино“. Комисия в състав Кина Иванова – председател, и членове Маргарита Великова и Станислава Власева определиха най-добрите литературни творби, стихове и проза, представени в НЧ „Светлина – 1941“ – град Генерал Тошево, за обявения конкурс.

В тазгодишното издание на литературната надпревара бяха получени общо 22 творби от цяла България, като след проведени разисквания, журито присъди първа награда на София Тодорова Милева от град Хасково за нейното стихотворение „Пиянство“.

На второ място бяха наградени две авторки – Кина Димитрова Маринова от град Силистра за стихотворението „Разказано“ и Мариела Иванова Русева от град Варна за стихотворението „Любов и вино“. На трето място присъдените наградите също бяха две – на Лина Иванова от град Генерал Тошево за стихотворението „Отпий и замълчи“ и на Керанка Петрова Далакманска от град Каварна за стихотворението „Безмълвни“.

И през тази година интересът към литературния конкурс е голям. Организаторите от Община Генерал Тошево и НЧ „Светлина – 1941“ в града признаха, че с всяка следващата година, творбите стават по-качествени, а работата на журито – изключително трудна. Участниците вникват дълбоко в идеята и преплитат темите за виното и любовта в красиви истории, които оживяват на белия лист.

c