Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Само в здрави пощенски кутии ще доставят данъчни съобщения в Добрич

Община Добрич призова гражданите да осигурят достъп до пощенските кутии за получаване на съобщения за местни данъци и такси.

Оттам информират, че предстои изпращане на съобщения до постоянните адреси на задължените лица с дължимите от тях данък върху недвижимите имоти, такса за битови отпадъци, данък върху превозните средства за 2020 г. и недобори за предходните години. За осигуряването на защитата на личните данни на гражданите е необходимо да се осигури достъп до пощенските кутии и същите да са в добро състояние. Това означава, че пощенската кутия трябва да е в добро състояние и заключена, на пощенската кутия да е означено името на лицето и / или фамилията на семейството, както и да е обозначен номерът на апартамента.

Доставянето на съобщенията ще се извърши от „Български пощи“ ЕАД. С цел защита на личните данни на задължените лица е постигната договореност на къщи, които нямат пощенска кутия на входните врати, съобщения да не се доставят. Входове, в които не е осигурен достъп на пощенски служител, съобщения да не бъдат оставяни, а там, където имат обща пощенска кутия и/или процеп на входната врата за получаване на кореспонденция, съобщенията ще бъдат доставяни в общата пощенска кутия. Няма да се оставят съобщения в пощенски кутии с липсващи вратички, както и входове, в които нямат пощенски кутии.

c