Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В училище в Добрич празнуват любовта към книгата

Вдъхновени от празника на влюбените, Антония Лаковска, Галена Маринова и Ралица Георгиева, ученички от XI а клас на СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Добрич, ще тестват по нетрадиционен начин измеренията на обичта между младите читатели и книгите.

От днес, през всеки делничен ден до края на месеца, от 11,40 до 14,40 ч. на втория етаж в училището чрез проекта си „Среща с книги на сляпо“ ще провокират вълнуващи докосвания на малки и големи ученици до вълшебния свят на литературата.

За трета поредна година Ученическият съвет организира бал на гимназистите под надслов „Любовта опиянява“. Забавното събитие ще се проведе на 15-и февруари (събота) от 19 часа в ресторант „Албена“. Автори на сценария и водещи ще бъдат чаровните момичета Здравка Димитрова от IXа клас, Радина Стоянова и Станислава Гарчева от ХIа клас, както и Синтия Назърова от ХIIб клас. С участието на над 90 гимназисти от осми до дванадесети клас и техни учители, със забавни игри и изненади, много танци и весело настроение ще бъде отдадено подобаващо внимание на вдъхновението и магията на живота - любовта.

c