Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Моята кратка история

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – "Моята кратка история" на Стивън Хокинг.

Прозорец към личния космос на Стивън Хокинг...

Стивън Хокинг смая света с поредица бестселъри, изследващи загадките на вселената. Сега за първи път може би най-блестящият космолог на нашето време обръща взора си навътре за един разбулващ поглед към собствения си живот и интелектуална еволюция.

„Моята кратка история“ описва невероятното пътуване на Стивън Хокинг от детството му в следвоенния Лондон до международното признание и известност. Богато илюстриран с редки снимки, този стегнат, духовит и искрен разказ представя на читателите един Хокинг, какъвто рядко сме зървали в предишните книги: любознателното момче, чиито съученици го кръстили Айнщайн, шегаджията, който веднъж се хванал на бас с колега за съществуването на една конкретна черна дупка, и младия съпруг и баща, мъчещ се да се закрепи стабилно в света на физиката и космологията.

С характерното си смирение и хумор Хокинг споделя откровено за предизвикателствата, с които се е сблъскал, след като бил диагностициран с АЛС на двайсет и една. Проследява развитието си като мислител, обяснява как перспективата за ранна смърт го е тласкала напред през множество научни пробиви и говори за раждането на своя шедьовър „Кратка история на времето“ – една от книгите икони на двадесети век.

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon .

c