Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Малиново и греяно вино по немска рецепта привличат на Фермерския пазар в Добрич

Празничен Фермерски пазар, посветен на Деня на лозаря Трифон Зарезан, се провежда днес в АЕМО „Старият Добрич”. Сред най-предпочитаните продукти, които предлагат производителите, са малиновото вино и греяно вино,  приготвено по специална немска рецепта.

Малиновото вино на Земеделски производител „Дионисий” от Варна е познато и предпочитано от ценителите в Добрич, тъй като традиционно присъства на Фермерския пазар. То и останалите плодови вина се произвеждат във винарна „Реалити”, като не се използват никакви есенции и други добавки, а само фермертиралите плодове. Днес на пазара се предлагат плодовите вина Малина с Рубин, Череша с Мерло и Арония с Мерло. От щанда на ЗП „Дионисий” клиентите могат да си закупят и сухи и наливни вина. Едно от най-предпочитаните е наложен пелин с ябълка, дюля, пъпеш и билки.

Традиционен участник във Фермерския пазар в Добрич е и „Изба Шумен”. Днес винопроизводителят предлага 11 вида вина  - наложен пелин, различни видове бели и червени вина. Фирмата обработва 50 декара лозя, на които отглежда пет сорта грозде в село Осмар. Предлаганото в Добрич греяно вино се приготвя по немска рецепта от майстор в „Изба  Шумен”.

c