Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

За пръв път китаристът на Стинг - Доминик Милър гостува с концерт във Варна

Авторът  на едни от най–големите хитове на Стинг, като Shape Of My Heart,  La Belle Dame Sans Regrets и много други ще гостува през март т.г. във Варна.

Доминик Милър ще има две участия в страната - в Пловдив и Варна. За концерта си в морската столица, музикантът пристига със своята банда - Никола Фижман (бас), Сантиаго Ариас (бандонеон), Рани Криджа (перкусии) и Якоб Карлсън (клавишни).

Доминик Милър & Band ще представят последния си музикален проект "Absinthe", с който изключителният китарист добавя още един връх в соловата си дискография.

За албума си "Абсент" Доминик Милър е вдъхновен от картините на френските импресионисти. Повлиява му и това, че в момента живее в Южна Франция, където усеща острата светлина и студените ветрове в картините им. Разбира се, абсентът е питието, което са пиели и често изобразявали в картините си.

Повече от 28 г. Доминик Милър е китарист, композитор и бендлидер на групата на Стинг. Участва във всички албуми на Стинг от 1990 г. насам.        

Роден в Буенос Айрес от майка ирландка и баща американец, Доминик  учи китара в престижния  Бъркли Колидж в Бостън, както и в Лондонската музикална школа „Гилдхол“. Автор на музиката и продуцент на 15 солови албума в кариерата си.

Работи с Фил Колинс, LEVEL 42, Тина Търнър, Ману Каче и мн. други.

Гостуването на Доминик Милър & Band е по покана на сдружение за култура и образование Милчо Левиев, в партньорство с GuitArt Fest и София Филм Фест във Варна.

Участието на Доминик Милър & Band е на 13 Март 2020 г. от 21:00 ч, на сцената на Фестивален и конгресен център Варна - след официалното откриване на тазгодишното издание на София Филм Фест в морската столица, който ще продължи до 20 март т.г.

c