Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Един задържан и 208 проверени при спецакцията край Добрич

Един мъж е задържан, 208 са проверените лица и 158 автомобила, при проведената на 11 февруари - специализирана полицейска операция в село Стожер под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич, съобщиха от песслужбата на Апелативна прокуратура- Варна.

Задържаният е извършител на кражба на мобилен телефон в добричкото село Паскалево. Престъплението било извършено в началото на седмицата, материалите са предадени на Районната прокуратура в Добрич, където е образувано досъдебното производство за кражбата.

Нова спецакция в Добричко блокира Стожер

На изградените контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на село Стожер са били проверени 208 лица и 158 автомобила. Служители на реда от ОД на МВР в Добрич са влезли в пет заведения и търговски обекти. Проверени са били и 18 лица от активния криминален контингент.

Засечени и санкционирани по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта са били 112 нарушения по Закона за движение по пътищата.

Операция на спецчастите блокира Добрич

Припомняме, че това е втората специализирана акция, свързана с противодействие на битовата престъпност, която се провежда н територията на област Добрич. На 6 февруари т.г. екипи на жандармерията, прокуратурата и полицията проведоха масирани проверки в три добрички квартала. 14 лица от кримиконтингента бяха задържани тогава.

Снимката е илюстративна

c