Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Нова спецакция в Добричко блокира Стожер

Втора специализирана полицейска акция - в рамките на по-малко от седмица, се провежда на територията на област Добрич. На 11 февруари е започнала специализирана полицейска операция в добричкото село Стожер  под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна /АП/.

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич тази сутрин започна масирана полицейска операция в добричкото село Стожер. Населеното място е блокирано от служители на ОД на МВР в Добрич, изградени са контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на селото, съобщават от прокуратурата.

Проверяват се хора и автомобили, като целта на операцията е противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта.

"Ще бъдат издирени обвиняеми, срещу които се водят по повече от две досъдебни производства, издирвани лица и ще бъде извършена проверка на криминалния контингент", коментираха от Държавното обвинение.

Операция на спецчастите блокира Добрич

Това е втората специализирана полицейска операция, която се провежда в съдебния район на Окръжната прокуратура в Добрич през последната седмица. На 6 февруари тази година органите на реда от ОД на МВР в Добрич съвместно с жандармерията проведоха операция против битовата престъпност в три добрички квартала – „Изгрев“, „Балик“ и „Иглика“.

Специализираната полицейска операция в село Стожер ще продължи до късно тази вечер, уточниха от АП-Варна.

Снимката е илюстративна

c