Водещи новини - дясно Добрич Общество

Обмислят павета за центъра на Добрич, питат гражданите за нов облик на площадите

Анкета, с която Община Добрич ще се допита до гражданите относно новия облик на центъра на града, ще бъде публикувана в сайта на кметството, съобщи зам.-кметът Пенчо Керванов. Целта е да се разбере какво е виждането на гражданите за визията на центъра, както и мнението им за моментното му състояние.

Идеята е да бъде взето концептуално решение, да не се работи на парче, а целият център да бъде обвързан в един общ ансамбъл, обясни Керванов. Той ще включва не само площад „Свобода”, но и площад „Демокрация”, зони за отдих, за културно-масови дейности и други.

Искаме да видим каква е нагласата на гражданите, дали е стъпка, която трябва да се направи сега, или търпи отлагане, каза още зам.-кметът.

Градоначалникът Йордан Йорданов посочи, че в заданието изискването ще е настилката да е с дебелина 12 сантиметра – от гранитни плочи или павета. Сега тя е между 1.5 и 2 см. Кметът сподели, че е напълно реалистично обновяването на центъра да стане до края на мандата.

В момента се работи за осигуряване на финансирането – възможностите са европейски програми, собствени средства или привлечени средства, в случая нисколихвен кредит, каза Йорданов.

Follow Me:

Related Posts

  1. стига says:

    Само се чудят от къде да прилапат някой лев още. Градът има нужда от фабрики, а не от плочки. И няма кой друг освен общината да инвестира в производствени мощности. Луди частни инвеститори няма да има!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *