Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Милица Мирчева от Добрич е първата жена Спортист №1 на Мездра

Най-добрата българска атлетка в бяганията на дълги разстояния Милица Мирчева беше определена за Спортист №1 на Община Мездра за 2019 г.

25-годишната състезателка на СК "Атлет" оглави класацията с 91 точки от 100 възможни. Престижната награда ѝ бе връчена от кмета на Мездра Иван Аспарухов, който й благодари, че вече близо едно десетилетие прославя името на града и общината у нас и в чужбина и ѝ пожела отново да покрие олимпийски норматив.

Милица е първата жена Спортист №1 на Мездра от 2001 г. насам, откакто местната Община организира тази анкета - едно признание за нейните безспорни успехи, талант и трудолюбие, което все още не ѝ е оказано дори в родния ѝ град Добрич.

Нейни подгласници в допитването станаха съотборниците ѝ Митко Ценов с 89 т. и Иво Балабанов със 72 т., които през тази година също ще гонят квота за Токио 2020. Митко Ценов е деветкратен носител (досега) на отличието „Спортист на годината“.

Милица Мирчева от Добрич отново е шампион на България

Топ 6 на най-добрите спортисти на Мездра допълниха Божидар Симеонов от ХК "Локомотив" (със 70 т.), Мелани Венциславова - СК "Атлет" (с 53 т.) и Илиян Младенов - ХК "Локомотив" (с 41 т.). В челната десетка влязоха също гимнастичката Кристина Христова, лекоатлетът Мартин Балабанов с 34 т. и хандбалистите Милен Валентинов с 22 т. и Йордан Тонов със 17 т.

Треньор на годината за рекордния десети пореден път стана Йоло Николов (СК Атлет). Под негово ръководство през 2019 г. водещите състезатели на "Атлет" (Мездра) стартираха на европейски първенства и купи, балканиади и международни турнири, спечелиха една балканска титла и дузина медали в средните и дългите бягания на националните шампионати по лека атлетика.

Почетни грамоти за високи постижения в треньорската професия получиха и останалите трима треньори, номинирани за „Треньор на годината“ - Лили Николова (ЖКХГ Анелия), Тошко Кирков (ШК „Локомотив“) и Евгени Йоловски (ХК Локомотив).

За отбор на годината бяха определени юношите младша възраст на ХК Локомотив - Мездра, с треньор Евгени Йоловски, които през м. г. станаха бронзови медалисти в Държавния финал при момчетата до 16 г., спечелиха сребърни медали в турнира „Купа България-БФХ“ в същата възрастова категория и представиха достойно нашата страна на международния турнир за младежи „Световна купа на Интерамния 2019” в Терамо, Италия.

На второ място в тази класация се нареди отборът по масов спорт на ЖКХГ Анелия, който през м. г. взе участие в най-големия гимнастически форум в света - 16th World Gymnaestrada в гр. Дорнбирн, Австрия, а на трето - отборът по кореспондентен шахмат на ШК „Локомотив“, който през 2019 г. за трети път в клубната история стана шампион на България в тази разновидност на „Кралската игра“.

Милица Мирчева от Добрич е най-добрата бегачка на България за 2019 г.

По предложение на Управителния съвет на ОФК Локомотив за „Футболист на годината на Община Мездра” за 2019 г. беше определен Валдемар Стоянов - капитан и голмайстор на мъжкия представителен отбор на клуба.

На церемонията бяха връчени и три специални награди: на Борислав Леонкев (Бочи) - за особен принос в развитието на организираното туристическо движение и във връзка с неговия 75-годишен юбилей, на инструктора по карате Василий Ковяр - за особен принос в развитието на спорта и по повод 30-годишнината от създаването на Клуб по източни бойни изкуства „Лотос-М“, и на 14-годишния състезател на Клуб по снукър Мездра 2013 Радослав Дочовски - за „Най-перспективен млад спортист“.

Събитието уважиха представители на Общинската администрация и съвет, на Министерството на младежта и спорта и на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България.

Източник: bgathletic.com

c