Добричка Общество

Няма затворени пътища в община Добричка

Всички пътни участъци на територията на община Добричка са проходими при зимни условия, съобщават от общинска администрация. Това стана ясно преди минути на последното заседание на членове на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита при бедствия с кмета Соня Георгиева.

Няма проблеми с електрозахранването във всичките 68 села. Училищата функционират нормално.

По някои отсечки предстои почистване на крайните участъци на пътното платно, за да се осигури пълна проходимост. Предприето е опесъчаване на всички рисково заледени зони.

Четирима са отговорниците от общинската администрация за работа при тежки зимни условия, определени със заповед на кмета Соня Георгиева. Всеки от тях има ангажимент към конкретен район и контактува с кметовете и кметските наместници на определени села. Отговорниците на четирите групи населени места, съвместно с кметовете и кметските наместници, отговарят за мероприятията, залегнали в Плана за работа при зимни условия.

24 часа в денонощието на разположение за подаване на сигнали е и оперативният дежурен по Общински съвет за сигурност. Мониторингът на територията община Добричка е денонощен.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *