Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

14 са задържаните при полицейската акция в Добрич

Общо 14 души са задържани при проведената вчера специализирана полицейска операция в Добрич под ръководството на Окръжната прокуратура. Резултатите от нея бяха съобщени на брифинг с участието на изпълняващия функциите окръжен прокурор Златко Тодоров, Явор Колев – зам.-директор на Областната дирекция на МВР, и началника на Първо РУ на МВР Добромир Пеев.

Операцията бе поведена от служители на полицията и на жандармерията във Варна. Тя бе в  две направления – битова престъпност и безопасност на движението. Проверките са осъществени в три квартала на Добрич – „Балик”, „Изгрев” и „Иглика”.

По отношение на битовата престъпност са проверени 387 лица, 9 питейни заведения и търговски обекти и 53 лица от криминалния контингент, срещу 17 от които има две и повече производства. За последните е установено, че спазват наложените им мерки за неотклонение.

В рамките на полицейската операция е задържан мъж, обявен за общодържавно издирване като обвиняем за домова кражба. Друг пък е установен в момент на кражба на вещи и пари. Образувани са четири бързи производства – две за притежание на високорискови наркотични вещества,  а другите две – за управление след употреба на дрога.

По линия на безопасността на движението са проверени 286 автомобила и 387 души - шофьори и пътници. Съставени са 22 акта за административни нарушения – основно за неизползване на обезопасителни колани и нередовни документи – липса на винетни стикери, застраховки и други. Наложени са и 58 глоби по фиш за по-леки нарушения. Издадени са четири заповеди за принудително отнемане на шофьорски книжки и прекратяване на регистрация на МПС. В два от случаите става дума за шофиране след употреба на алкохол, в друг водачът е бил неправоспособен.

c