Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Пренасочен е тежкият трафик от ГКПП-Кардам

Въведено е ограничение за движението на МПС над 12 т по път II-29 Генерал Тошево - Кардам, на територията на област Добрич, съобщиха от Пътната агенция.

Мярката се налага заради усложнената зимна обстановка, по искане от румънските власти.

Както вече съобщихме, заради силния вятър и образувалите се преспи, затрудняващи снегопочистването на територията на Румъния, на ГКПП-Кардам се пропускат само автомобили до 7 тона.

Преустановено е пропускането на товарни автомобили над 12 тона от Румъния за България на ГКПП-Дунав мост, Русе и на ГКПП-Дунав мост, Видин. Поради снегонавявания на пътищата на българска и румънска територия временно е преустановена работата на ГКПП-Кайнарджа и ГКПП-Крушаре. Не работят и фериботите при Свищов и Силистра.

В момента вече е възстановено движението по основните пътни артерии Русе - Силистра и Русе -Велико Търново, а всички видове автомобили.

На границите с Република Гърция,  Република Турция и Република Сърбия трафикът на всички ГКПП е нормален при зимни условия.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП-Станке Лисичково движението временно е спряно на вход за товарни автомобили за снегопочистване.

Снимката е илюстративна

c