Водещи новини - дясно Общество

Интензивен трафик на товарни автомобили на КГПП-Кардам

Трафикът на товарни автомобили на ГКПП-Кардам е интензивен на изход. Това сочи информация на МВР за трафика на гранично-пропускателните ни пунктове към 7 часа.

На границата с Румъния, поради влошаване на метеорологичната обстановка и обилен снеговалеж и снегонавяване, както във вътрешността на страната, така и на територията на област Русе, е преустановено пропускането на товарни автомобили над 12 тона от Румъния за Република България на ГКПП Дунав мост.

В Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе е получено писмо от румънските гранични власти за очаквано влошаване на метеорологичната обстановка на територията на югоизточна Румъния през следващите 24 часа. Възможно е там да има затруднено придвижване поради силен вятър и навявания. Румънската страна отправя молба при такива случаи пътуващите през българо-румънската граница да се  информират за актуалната обстановка и да изчакват на паркинги с оглед избягване на пътни произшествия и предизвикване на задръствания по граничните пунктове.

Поради снеговалеж на територията на Република Гърция на ГКПП Златоград  гръцките гранични власти допускат само леки автомобили  с вериги.  На  ГКПП Илинден  гръцките гранични власти не допускат товарни автомобили над 3.5т, пропускат се само леки автомобили  с вериги.

На границите с Република Турция, с Република Сърбия и с Република Северна Македония, трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Снимката е илюстративна

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *