Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Посланик и фотограф осигуриха голямо дарение от Швейцария за болницата в Каварна

Многопрофилната болница за активно лечение в Каварна получи специални болнични легла с електрическо регулиране, шкафчета и консумативи.  Дарението бе предадено на зам.-кмета на община Каварна Георги Балтаджиев от организатора на благородното дело фотографът Юри Чарийски. Съорганизатор на проекта е и българския посланик в Швейцария Ради Найденов и дарението вече е факт благодарение на неговото съдействие, съобщават от общинската администрация.

Медицинската техника, оборудване и консумативи  са докарани от швейцарски болници с помощта на „Малтийския орден“.

„Правя всичко това за благото на Каварна, за да просъществува болницата. Тук се лекуват много малки деца и възрастни хора.  Леглата , които днес пристигнаха са автоматични, свалящи се за позициониране и  комфорт на пациента. Такива добри каузи трябва да се случват, за да заработи болницата по-ефективно. Благодаря на кмета на община Каварна Елена Балтаджиева за съдействието и пътните разходи от Швейцария до Каварна“, това заяви Юри Чарийски.

В Швейцария се намират седалищата на над 150 международни организации, включително на Червения кръст, който е основан през 1863 г., и на Малтийския орден, с чието посредничество се осъществява дарението от кантоналните болници на източноевропейските държави.

c