Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Избират най-добро вино и еликсир за душата в Каварна

Любители и производители на домашно бяло и червено вино ще могат да се включат в надпреварата за Най-добър „еликсир за душата“, организирана от НЧ „Съгласие -1890“ и ХГ „Христо Градечлиев“, съобщиха домакините на събитието.

Конкурсът е част от второто издание на литературното четене на авторска поезия на тема „Любов, налей ми чаша вино”, което се реализира с участието на литературните клубове от Каварна и Балчик.

Участващите в конкурса напитки ще бъдат оценявани от компетентно жури и всички присъстващи на събитието ще имат възможност да дегустират.

Производителите на домашно вино от региона, които ще се включат в надпреварата, трябва да занесат проби от продукцията си - в стъклена бутилка (минимум 500 мл.), без етикет на производителя. Пробите на участниците ще приемат се дo обяд на 11 февруари (вторник) в ХГ „Христо Градечлиев”, съобщават организаторите.

Провеждането на литературното четене на авторска поезия и обявяването на победителите в надпреварата "Най-добър еликсир за душата" ще се състои на 12 февруари (сряда) от 17:30 часа в залата на ХГ „Христо Градечлиев”.

c