Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Пуснаха в експлоатация обновената пътна отсечка Василево-Балканци

Пусната е в експлоатация изцяло обновената пътна отсечка между селата Василево и Балканци, чийто ремонт започна в края на 2019 година, съобщиха от общинска администрация в Генерал Тошево.

Пътят е с дължина 3.8 км. и е част от общинската мрежа - на границата между двете общини Балчик и Ген. Тошево, в посока към село Дропла.

Официално, пътят е пуснат в експлоатация от средата на месец януари т.г., след няколкомесечна цялостна рехабилитация. Ремонтите дейности са обхванали пълното изграждане на съществуващата асфалтобетонова настилка, изравняване и ремонт на отводнителните съоръжения и принадлежности на пътя, както и възстановяване на хоризонталната маркировка и допълване на вертикалната сигнализация с пътни знаци и табели.

Vasilevo_Balkanci_3

Ремонтът на тази част от общинската пътна мрежа на Генерал Тошево се реализира като част от цялостния проект „Повишаване достъпността до TEN-T мрежата в транс-граничен район Негру Вода – Генерал Тошево“ по Програма INTERREG VA Румъния – България 2014 – 2020.

Общата стойност на проекта е 15 524 020 лева, а водещ партньор е кметство Негру Вода. Бюджетът, с който Община Генерал Тошево е реализирал заложените дейности възлиза на 5 961 585 лева.

Освен ремонт на близо 4-километровата пътна отсечка, партньорското участие на българската община включва рехабилитацията на още няколко обекта. От общинската администрация информират, че тази част от заложените дейности също е изпълнена, след като вече е извършена пълна реконструкция на уличната мрежа и тротоари на ул. „Втора” и ул. ”Четвърта” в село Василево - дълга 750 м., както и на главната улица в село Балканци, където също са положени тротоари.

Vasilevo_Balkanci_4
c