Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Премиерът за обръщението на Президента: Радев е разединител, който търси врага

Радев е разединител, който търси врага

Нямаме пресечни точки с президента, прави заявка за партия.
Българите, а не той изпратиха ГЕРБ във властта, коментира премиерът

"Не ни е избирал президентът Радев, изказването му е на разединител на нацията." Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с изявлението на президента Румен Радев, който обяви, че сваля доверието си от правителството.

Изявлението на Румен Радев на разединител на нацията - политическо, заявка за партия и търсене на враг. Така Бойко Борисов описа в Перник думите на президента, че сваля доверието от правителството.

“Който копае гроб другиму, сам пада в него”, цитира поговорка на дядо си Бирисов. И допълни, че подобни умни думи има много в района между Перник и Банкя.

Министър-председателят обясни, че до 12 часа днес е имало мир между изпълнителната власт и президентската. Дори Бойко Борисов подписал в 11 часа искане на президента, министри да участват в японски бизнес форум. Оказва се, че премиерът е изненадан от острата реакция, тъй като преди дни Радев публично е похвалил външната политика на този кабинет. Цитира и трима чужди посланици, чиито интервюта в последните дни също подкрепят действията на правителството.

"И днес социологическите агенции дават, че ГЕРБ е първа политическа сила", каза още Борисов. "Радев е на настроения - само преди няколко дни даде висока оценка на правителството", каза още той.

"Нямаме допирни точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира.

"По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен", каза още премиерът и допълни, че президентът Радев не дава доверието, за да се налага след това да го сваля.

"Сигурно е опасно да се атакува прокуратурата, затова се търси друг враг", отговори Борисов на въпрос дали са съвпадения разкритията на прокуратурата за Радев и изявлението му днес. 

"Никога не съм казвал, че ще се кандидатирам за президент, напротив - обратното. Изкарвам си мандата и ще си се занимавам с партията", добави министър-председателят.  

"Радев иска да отклони атаката върху мен и правителството, защото е по-изгодно, вместо да обяснява какво е правил - защо днес избра да е моментът?", попита Борисов. "Балкански поток" и интерконектора с Гърция ще ги направят. Мисля, че и "Белене" ще направят - всичко това явно го дразни", коментира също Борисов.  

Източник: 24chasa.bg

c