Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Намалява броят на болните от Грип и ОРЗ в област Добрич

По-малък брой заболели от Грип и Остри респираторни заболявания в област Добрич за миналата седмица отчита Националният център по заразни и паразитни заболявания. За периода 27 януари-2 февруари покосените от вируси са 119.62 на 10 000 на 10 000 души, докато през предходната седмица бяха 197.37 на 10 000.

За Про Нюз Добрич директорът на Регионалната здравна каса д-р Светла Ангелова съобщи, че днес ще се проведе заседание на Оперативния щаб за борба с Грип и ОРЗ. На него ще бъде взето решение дали да бъде отменена грипната епидемия.

Припомняме, че грипна епидемия бе обявена за три общини в област Добрич – Добрич, Балчик и Генерал Тошево, за периода от 28 януари до 4 февруари включително. Сред въведените мерки бяха преустановяване на учебните занятия в училищата, спиране на детските и женски консултации, преустановяване на свижданията и плановите операции, засилен филтър в детските заведения и др.

В последствие със заповеди на кметовете до 4 февруари включително бяха преустановени учебните занятия в още три общини – Каварна, Тервел и Добричка. Днес учат само децата в училищата в общините Шабла и Крушари.

c