Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Майка от Добрич: Професионалистите от МБАЛ трябва да бъдат давани за пример

За качественото и професионално обслужване, придружено с усмивка и търпение, в няколко отделения на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич споделя в социалната мрежа нашата съгражданка Полина Марашлиева. Тя посочва, че за тези случаи, на фона на цялата злоба, агресия и критика, също трябва да се говори публично.

Полина разказва, че се наложило да потърси медицинска помощ в болницата преди около две седмица. Дъщеря й – на година и един месец, както повечето палави и щури деца, играейки и бягайки из къщи, паднала и си ударила главата в ръба на един шкаф. Ударът бил силен и притеснените родители веднага завели момиченцето в Спешното отделение. Слава богу, се оказа, че й няма нищо и е добре, посочва майката.

Тя обаче иска да сподели друго - че детето е било обслужено качествено и професионално от културни и любезни служители. Нито веднъж никой не повишил тон, не ги отпратил, не пренебрегнал въпросите на родителите. Никой не се държал начумерено, грубо и арогантно. „В Спешното нахлухме в сектора за манипулации, където нямахме място, дежурната лекарка веднага ни насочи внимателно, без да ни увика”, обяснява Полина. На регистратурата буквално спрели да пишат и правят каквото и да е когато ги видели с ревящото дете. Докато съпругът й водел дъщеря им към кабинета, данните й били записани буквално за секунди.

Доброто отношение и професионализмът не спрели до тук. В Отделението по неврология лекарят също бил изключително любезен и внимателен. Той ги изпратил с „балон“ от ръкавица с нарисувано усмихнато лице. В Отделението по неврология на родителите било отговорено на всички въпроси с усмивка и търпение.

Исках да споделя всичко това с Вас, защото хората, работещи там, не заслужават да бъдат слагани под общ знаменател с останалите, които наистина нямат отношение към пациентите си, споделя Полина Марашлиева. Има и такива, които си вършат работата качествено, с усмивка, търпение и разбиране и за тези случаи и тези хора също трябва да се дават за пример, допълва добричлийката.

c