Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Финансират с до €25 000 дребни земеделци и пчелари в региона

Земеделски производители, пчелари, изложители и граждани са имали възможност да посетят и да получат информация за възможностите за финансиране с европейски средства през 2020 г. чрез служителите на изложбения информационен щанд на ОИЦ-Добрич по време на тазгодишното 26-о издание на Международното специализирано изложение „Борса за семена и посадъчен материал” в Добрич.

Земеделските стопани, притежаващи стопанство с икономически размер от 6 000 до 7 999 евро, измерен в стандартен производствен обем, имат възможност да го модернизират по подмярка 4.1.2. чрез инвестиции в материални и нематериални активи. Безвъзмездната помощ за един проект е от 1 250 евро и може да достигне до 25 000 евро. Приемът на документи ще се извършва в периода април-май 2020 г.

Заложените през тази година средства за икономическото развитие и укрепване на малките земеделски стопанства в сектор „Животновъдство“ по мярка 6.3 - за стопаните отглеждащи свине, овце, кози и птици, са в размер на 6 млн. лв. Финансовата помощ ще в размер на 15 хил. евро. Очаква се и скоро да бъде обявено началото на приема.

Чрез служителите си на информационния изложбен щанд, ОИЦ-Добрич е запознал заинтересованите посетители и с възможностите за финансиране на проекти от Местните инициативни групи „Добричка“, „Балчик-Генерал Тошево“, „Тервел-Крушари“ и Местната инициативна рибарска група „Шабла – Каварна – Балчик“.

Всички посетители са получили подбрани информационни материали, съдържащи насоките и възможностите за финансиране през 2020 г. по различните мерки и процедури. 

c