Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Търговец от Добрич дарява средства от продажба на понички за благородна кауза

С дарителски жест се присъединява към каузата за набиране на средства, с които да бъде допълнена сумата за закупуване на система за декомпресия SpineMED® /Канада/ за болницата в Добрич, семейство Десислава и Андриян Първанови. Те стопанисват магазин „Стоп понички”, който се намира между „Стара къща” и руския магазин „Берьозка”. Средствата, постъпили от продажна на понички между 11 и 12 часа всеки ден от утре – понеделник, до петък включително, ще бъдат дарявани за каузата „Да продължи доброто и след Деско” за закупуване на апарата. Парите ще бъдат поставяни директно от клиентите в благотворителната кутия, изработена от майката на Деско Антоанета Малева, която се намира в магазина.

Решихме да подемем тази инициатива и да помогнем на Антоанета Малева, която предоставя толкова голяма сума за апарата, а той ще е за нашия град, от него ще се възползват добричлии и ще е първи такъв в страната, сподели за Про Нюз Добрич Десислава Първанова. Тя призовава и други собственици и стопани на търговски обекти в града ни да се присъединят към инициативата им. Първанова смята, че много от тях могат да си го позволят.

Както вече съобщихме, в няколко търговски обекта в Добрич вече са поставени дарителски кутии, с които се набират средства за закупуване на система за декомпресия SpineMED® /Канада/. Инициативата е на Антоанета Малева – майка на 38-годишния Десислав Димов от Добрич, който почина през септември м. г. Той бе с тежка травма на гръбначния стълб, причинена от катастрофа, последвана от 17 години на парализа и тежки болки. Семейството на Деско, както го наричаха близките му, реши с набраните средства за лечението му да бъде закупена скъпата апаратура, която да дари на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Тъй като не достигат 11 000 лева, Малева отправи призив към всички познати и непознати сърцати хора да оценят усилията и добронамереността на семейството й и да помогнат средствата да бъдат събрани.

Дарителски кутии към момента са поставени на следните места в град Добрич:

• на касата в книжарница „Зона артпринт” по ул. „Васил Левски” 7

• на касата в Табако шоп, Ропотамо

• в Gsm сервиз, кино „Родина”

• в Gsm сервиз, Ропотамо

• в търговски обект между р-т ”Стара къща” и руския магазин “Берьозка” по бул. “25 септември” 28

• магазин "Ер Ка" ул. „Георги Кирков“ 13Г, Добрич Център

• специализиран магазин за дермо и биокозметика „Орхидея” в хотел „България”

• Eзикова школа "Ново Начало".

Системата за декомпресия ще бъде използвана в Отделението по физиотерапия и рехабилитация. Канадската фирма е световен лидер в нехирургичната спинална декомпресия, предназначена за облекчаване на повредени и дегенеративно променени дискове. В момента устройството SpineMED® е най-модерната и ефективна процедура за консервативна декомпресия на гръбначния стълб и дисковете.

За набиране на средства е разкрита дарителска сметка в УниКредит Булбанк-клон Добрич:

    BG97 UNCR 7000 1523 8607 58

    BIC код: UNCRBGSF / на името на Антоанета Малева.

c