Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Възрастните в Каварна получиха ценно дарение от голяма компания

С чисто-ново професионално кухненско оборудване вече разполага Домашния социален патронаж в град Каварна. Възрастните хора и нуждаещите се от региона, включени в услугата, ще могат да разчитат на по-качествено приготвена храна, съобщават от общинската служба.

Дарението е на стойност 24 437 лв и включва - комбинирана професионална печка, печка с четири горелки, две пекарни с по три фурни, две професионални зеленчукорезачки, планетарен миксер и кухненска посуда. Дарителският жест е дело на една от най-големите компании в странанта - "Ей и Ес Гео Енерджи".

320 души от община Каварна имат възможност да ползват предоставяната услуга от Домашния социален патронаж. 200 от тях ползват услугата по Проект „Топъл обяд-2016“, а други 120 са възрастни хора, които ежедневно получават храна, доставяна до домовете им.

За произвеждащата енергия компания, това не е прецедент. Традиционно, за големите национални празници, отделни нейни дружества в страната набират средства и даряват на деца в неравностойно положение.

От ръководството на компанията коментираха, че реализираните средствата от корпоративната програма за социална отговорност на „ЕЙ И ЕС България“ за последните години надхвърля 14 милиона лева. Отделените средства, управата е определила да се реализират в различни програми и проекти с фокус върху три от основните за тях приоритета – образование, здравеопазване и инфраструктура.

c