Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Поп звезди с концерт в подкрепа на момичето от Добрич с рядко генетично заболяване

Популярни и обичани в цялата страна поп звезди, родом от нашия град, ще участват в благотворителен концерт в подкрепа на Криси – 20-годишното момиче от Добрич, което страда от рядко генетично заболяване. Благотворителната проява ще се състои на 20 февруари от 18 часа в концертна зала „Добрич” /залата с органа/. Тя е под патронажа на кмета Йордан Йорданов.

Участие в концерта ще вземат родените в Добрич Миро, Дамян Попов, Пламен и Иво, Deep Zone Project, чиято солистка Ева-Мария Петрова е сестра на Криси, а също и Дивна и Виктория Георгиева, която ще представи България на Евровизия.

Входът за благотворителния концерт ще е с дарителски покани с цена 10 лева. Те могат да бъдат закупени във верига магазини АВС и Зона Артпринт.

Променят наредба, за да спасят живота на Кристина от Добрич

Както Про Нюз Добрич писа, 20-годишната Кристина Петрова страда от изключително рядкото генетично заболяване Пропионова ацидурия и е единствената у нас на възраст над 18 години. След навършване на пълнолетие държавата спира да заплаща необходимото й животоспасяващо лекарство/ храна. Ева-Мария обясни, че болестта не позволява на организма да приема абсолютно никакви белтъчини. За да живее Криси трябва да приема вече разграден белтък. Ако спре да приема специалната храна в нейното тяло ще се натрупа амоняк, който ще я доведе до кома и фатален край.

Цената на една кутия на специалната храна е 357.50 лева без ДДС, а младото момиче се нуждае поне от три кутии на месец, или 1 287 лева с ДДС.

Дарения може да направите и чрез банков превод по сметка:

  • IBAN: BG34 CECB 9790 40I4 0296 00
  • BIC код: СЕСBBGSF
  • ЦКБ, клон Добрич
c