Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Съдът връща Тодор Гикински като шеф на "ВиК Добрич"

С определение на Районния съд в Добрич е отменена наложената на изпълнителния директор на „ВиК Добрич“АД временна мярка „отстраняване от длъжност“ поради отпадане на нуждата от нея. Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Добрич в 7-дневен срок.

Временната мярка за процесуална принуда спрямо изпълнителния директор на ВиК е взета на 4 септември 2019г. по искане на прокуратурата във връзка с водено досъдебно производство, по което той е бил привлечен като обвиняем за това, че през периода от 10 до 14 февруари 2019г. в с.Батово, обл.Добрич, в качеството си на управител на акционерното дружество, чрез посредственото извършителство на трети лица - работници и служители във фирмата, в нарушение на разпоредби от Закона за водите,  изградил съоръжение за водоползване от река Батовска.        Впоследствие в Районния съд бе образувано административно наказателно дело по внесено постановление от Добричката районна прокуратура, с което е направено предложение за освобождаване на обвиняемия от наказателна отговорност с налагане на административно наказание. В хода на това производство от защитника на обвиняемия е внесена молба за отмяна на наложената временна мярка „отстраняване от длъжност“.

Съдът уважи искането след като прецени, че нуждата от взетата мярка за процесуална принуда е отпаднала, тъй като не са налице основания да се счита, че служебното положение на обвиняемия ще създаде пречки за обективно, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

c