Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Режат с 50 на сто заплатите на съветниците от Община Добричка при отсъствие

С 50 процента по-ниски месечни възнаграждения ще получават общинските съветници на Община Добричка ако отсъстват от заседания на Общинския съвет или на постоянните комисии. Решението бе взето на днешната сесия на местния парламент. На нея бе приет Правилник за организацията и дейността на ОбС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация през мандат 2019-2023 година.

Според внесения проект за правилник, при отсъствия, заплатите на съветниците трябваше да бъдат намалявани с 25 на сто. Предложението процентът да бъде завишен на 50 бе направено от общинския съветник Донко Марев.

3 168 лева ще е заплатата на кмета на Община Добричка

Както Про Нюз Добрич писа, на заседанието на ОбС в края на ноември м. г., при гласуването на заплатата на кмета на Община Добричка Соня Георгиева и председателя на местния парламент Дико Иванов, бе решено съветниците да получават месечно възнаграждение в размер на 70 процента от средната брутна работна заплата в общинската администрация.

Правилникът за организацията и дейността на ОБС, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация на периода 2019-2023 година бе разработен от временна комисия с председател съветника Димитър Чернев, в състава й бяха още петима негови колеги и представители на общинската администрация. Контролът по прилагането на документа ще се осъществява от председателя на ОбС Дико Иванов.

c