Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Обсъжда се обявяването на грипна ваканция и в община Добричка

Обсъждаме и предстои да вземем решение дали да затворим училищата на територията на община Добричка заради отсъстващи поради болест ученици, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Соня Георгиева. Тя допълни, че в понеделник, заради по-малка посещаемост, е затворена детската градина в село Долина.

Началникът на Регионалното управление на образованието Жоро Тошков обясни, че кметовете на общини имат право да обявяват грипна ваканция до три дни.

Справка на Регионалното управление по образованието показва, че днес сутринта в ОУ „Климент Охридски” в Смолница в час не са били 42.42 процента от учниците, а в СУ „Н. Й. Вапцаров” в Карапелит – 33.17 на сто. 29.58 на сто са отсъстващите в ОбУ „П. К. Яворов” в Стефаново, 28.21 процента – в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Дончево. С над 20 процента болни деца са и училищата в селата Победа, Стожер и Овчарово.

Сутринта отсъстващите в 32-те училища от област Добрич, в които днес се провеждат занятия, са 20.47 процента при 16.93 на сто през вчерашния ден. Както вече съобщихме, кметът на Каварна днес издаде заповед за грипна ваканция в общинските училища и ЦПЛР-ОДК от утре до 4 февруари.

c