Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Corteva Agriscience – с отличие от “Добрички панаир” за най-иновативна фирма

Corteva Agriscience получи статуетка от “Добрички панаир” АД за представянето си на 26-ото издание на Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич.

Голямата награда се връчва на Corteva Agriscience за фирма иноватор в земеделието в България за рекордни добиви при царевицата и слънчогледа.  Марката обединява земеделските бизнеси на DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection и Dow AgroSciences. Чрез силните страни на трите компании новата фирма се фокусира върху предостяването на земеделските производители на полезна практическа информация, високоефективни иновативни идеи и решения и съвети за по-ефективно използване на ресурсите, които ще им помогнат да повишават добивите и рентабилността на тяхното производство в условията на предизвикателствата на съвременния свят. Pioneer, която вече е част от Corteva Agriscience, е дългогодишен пазарен лидер в България при хибридите царевица и слънчоглед, защото марката предлага голямо разнообразие от хибриди от двете култури, които през годините посрещат изискванията на производителите за висок и стабилен добивен потенциал, устойчивости на неблагоприятни стресови климатични условия, устойчивости на икономически важни вредители (болести, почвен паразит като синя китка), и др. Хибридите слънчоглед, освен че са с различни устойчивости, те са и високодобивни. На тях разчитат над 40 000 български фермери през последните няколко години. Компанията е и пазарен лидер и при царевицата.

Организаторите на Борсата за семена и посадъчен материал отличиха също „Сортови семена“ – София за дългогодишно участие в изложенията на „Добрички панаир“ АД. Наградата за Института за зеленчукови култури Марица – Пловдив е за селекция на български зеленчукови култури с високо качество и автентичен вкус.

c