Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Жълт код за силен вятър в област Добрич

Жълт код за опасни пориви на вятъра е обявен за област Добрич на 30 януари, съобщават от НИМХ. Предупреждение за усилване скоростта на вятъра има и за днешния ден.

За четвъртък, предупредителната мярка е в сила за почти всички области в страната, без районите на Смолян, Ямбол и Бургас. предупреждение от опасно силни пориви на вятъра и вълнение на морето има за областите Добрич, Варна и Бургас.

Най-високата измерена температура днес беше в гр. Добрич - 10°. С градус-два по-ниски стойности отчитат термометрите край морето, където поривите на вятъра достигат до 10-12 м/сек. В съботния ден, силата на вятъра ще отслабне, но от началото на новата седмица отново ще се усили - до умерен и силен, без трайно установена посока в отделните дни.

В дните до края на седмицата, по Северното черноморие ще остане предимно облачно. Ще духа умерен до временно силен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха ще са между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вътрешността на региона, температурите до края на работната седмица ще се задържат без особена промяна. Дневните ще са между 7° и 12°, а нощните - около 0°. Ще е предимно облачно, с разкъсвания до слънчево през деня, без валежи.

Синоптична прогнозна карта за Добрич / НИМХ

Заради краткотрайните превалявания днес, на повечето места в региона, пътищата са мокри. От Пътната агенция напомнят, водачите да се движат със скорост, съобразена с пътните условия.

Няма въведени ограничения в движението на МПС на територията на област Добрич, съобщиават от ОПУ – Добрич.

c