Водещи новини - дясно Здраве Образование

Училище в област Добрич – с почти 40% отсъстващи поради болест

Продължава да расте броят на отсъстващите поради болест ученици в общините в област Добрич, където не е обявена грипна ваканция, сочат данните на Регионалното управление по образованието. Сутринта отсъстващите в 32-те училища, в които се провеждат занятия, са били 670 или 16.93 процента. В понеделник в клас не бяха 14.09 на сто от децата в Добричка област.

Както Про Нюз Добрич писа, със заповед на директора на Регионалната здравна дирекция д-р Светла Ангелова поради увеличение на случаите на Грип и ОРЗ в понеделник бе обявена грипна епидемия до 4 февруари включително в Добрич, Балчик и Генерал Тошево. Училищата в трите общини излязоха в грипна ваканция.

В 12 от учебните заведения, в които се провеждат занятия, днес сутринта отсъстващите поради болест деца са били над 20 процента. Най-много са били в ОУ „Климент Охридски” в село Смолница – 38.24 процента. В община Добричка има още пет учебни заведения с голям брой отсъстващи ученици – СУ „Н. Й. Вапцаров” в Карапелит – 29.70 на процента, ОбУ „П. К. Яворов” – 28.18 на сто, ОУ „Васил Левски” в село Божурово – 22.22 процента, ОУ „Свети свети Кирил и Методий” в Дончево – 23.08 на сто, ОУ „Отец Паисий” в Овчарово – 20 процента.

В ОУ „Св. св. Кирил и Методий” в Белгун децата, които не са били в час, са 25 процента, в НУ „Братя Миладинови” в Каварна – 26.25 на сто, в ПГТ „К. А. Тимирязев” в Каварна – 21.47 процента, в ОУ „Отец Паисий” в Лозенец – 25 на сто, в ОУ „Паисий Хилендарски” в Безмер – 21.98 процента, в ОУ „Христо Ботев” в Каблешково – 22.22 на сто.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *