Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Приютът за мъже в Добрич получи за още 10 години сградата си

Фондация „Милосърдно сърце Милостиво сърце ” в Добрич с председател Александър Иванов, която ще развива услугата Център за временно настаняване, известен като Приют за мъже, получи сградата си за още 10 години. Решението бе взето от Общинския съвет днес с учредяване на безвъзмездно право на ползване върху общинския имот по ул. „Шипка“ № 5А.

Досега сградата на Центъра за временно настаняване бе отдадена за безвъзмездно ползване от Фондация „Ръка за помощ”. От 1 януари организацията реорганизира дейността си и Приютът за мъже преминава към Фондация „Милостиво сърце”, чийто председател е и досегашен негов ръководител.

Приютът е с капацитет от шест места. В него се настаняват изпаднали в тежко положение мъже, за да могат да се социализират и след напускането му да се интегрират в обществото. Близо половината от преминалите през Приюта за мъже са получили шанс да намерят своето място в обществото, а част са се върнали при семействата си. Екипът се ангажира с уреждането на документите за самоличност, за пенсия, за издаване на ТЕЛК, както и за лечение на мъжете, повечето от които са със сериозни заболявания.

Центърът за временно настаняване се издържа изцяло от дарения. Месечният разход е около 2 000 лева.

„Милостиво сърце“ е фондация, осъществяваща обществено полезна дейност. Допълнително ще развива стопанска дейност, която е свързана с предмета на основната дейност и ще подпомага постигане на целите на фондацията.

c